Školní autobus v Železné Rudě nově vozí lidi i do lékárny

7. únor 2019 10:00

Železná Ruda našla další využití pro svůj školní mikrobus. Jednou do týdne bude vozit lidi do lékárny v Alžbětíně. Ve městě totiž už několik let lékárna chybí.

Služba je zdarma a pro všechny, nejčastěji ji ale asi budou využívat senioři. Ačkoliv si službu místní pochvalují, všichni by přivítali, kdyby byla lékárna přímo v Železné Rudě. Zřídit ji se ale stále nedaří. „V tuto chvíli nemáme moc možností, jak někoho přemluvit, aby si udělal lékárnu přímo v Železné Rudě. Pokud by se někdo takový objevil, samozřejmě bychom mu vyšli maximálně vstříc, je to naše velké přání,“ řekl starosta Železné Rudy Filip Smola.

„Služba by to byla ohromná, ale bohužel má to i své problémy. Lidé, kteří jsou z daleka, musí jít na zastávku kus cesty. Nejlepším řešením by bylo, aby byla lékárna ve městě, anebo aby autobus dovezl léky nemocným až domů,“ uvedla místní obyvatelka paní Antošová.

Podle starosty Filipa Smoly si ale někteří senioři stěžovali, že v okamžiku, kdy by jim někdo léky svážel až domů, přijdou o možnost koupit si v lékárně například vitamíny či jiné léky bez předpisu a podobně. Přeprava autobusem je podle něj další službou, aby si mohli lidé v lékárně vybrat zboží podle sebe.

Školní mikrobus bude do lékárny jezdit pravidelně každou středu v 10 hodin ze zastávky pod hotelem Javor v Železné Rudě. V případě velkého zájmu bude doprava zajištěna i častěji.

autoři: Jitka Englová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio