Silnice ve Zlínském kraji mohou dnes ráno namrzat, místy je mlha

3. leden 2020 07:27

Varování meteorologů před namrzajícími mlhami platí zejména pro oblasti Zlínska a Vsetínska. Řidiči by měli být na silnicích maximálně opatrní.

Silnice ve Zlínském kraji mohou dnes ráno a dopoledne namrzat, varování meteorologů platí zejména pro Zlínsko a Vsetínsko. Řidiči by měli být opatrní především v nižších polohách a údolích. Viditelnost na území celého kraje navíc místy snižují mlhy. Vyplývá to z aktuálních informací zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

Čtěte také

V regionu bylo ráno převážně skoro jasno až jasno, na Uherskohradišťsku a Zlínsku ale místy i oblačno až zataženo. Teploty se ve Zlínském kraji pohybovaly od minus osmi do plus dvou stupňů Celsia.

Odpolední maxima podle předpovědi meteorologů vystoupají v regionu ke čtyřem stupňům, ve vyšších polohách kvůli inverzi až k sedmi stupňům Celsia. Přes den by mělo být zpočátku jasno až polojasno, na západě kraje se ale objeví místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne bude postupně převážně oblačno až zataženo. Vát by měl slabý proměnlivý, postupně jižní až jihozápadní vítr.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související