Silnice I/11 přes Suchý vrch byla uzavřena kvůli padání stromů

14. leden 2019 07:30

Silnice první třídy číslo 11 přes Suchý vrch na Orlickoústecku byla kvůli padání stromů pod tíhou sněhu uzavřena pro všechna vozidla. Tvoří se i sněhové jazyky. Počasí komplikuje dopravu i na jiných místech.

Za Jablonným na Orlicí podle policie uvízlo i několik aut, ráno na místě zasahovali hasiči i silničáři.

Silnici se podle policie podařilo brzy odpoledne zprůjezdnit, a to s opatrností v obou směrech. Na několika místech museli hasiči vyprošťovat uvízlé kamiony a osobní auta. Podle policejní mluvčí Lenky Vilímkové řadu komplikací způsobili i neukáznění řidiči, nerespektovali zákaz vjezdu a přes hrozící riziko pokračovali v jízdě na nesjízdné vozovce.

Rozbředlý nebo uježděný sníh leží na menších silnících zvláště ve vyšších polohách. Řidiči by měli být opatrní zvláště na v okolí Hlinska, Lanškrouna, Ústí nad Orlicí, Poličky, Žamberku a v Železných horách. Místy se mohou tvořit ve sněhu vyježděné koleje.

Dnes ráno bylo v Pardubickém kraji většinou zataženo, někde se vyskytovaly sněhové přeháňky nebo pršelo. Často foukal silný až nárazový vítr. Teploty se pohybovaly mezi minus jedním až plus pěti stupni.

Aktuální pohled na silnici I/11 nedaleko Suchého vrchu (14. 1. 2019 7:51)
autoři: Ondřej Wolf , Honza Ptáček | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související