Seriál k devadesátinám vítkovického hokeje začne už tuto neděli

3. leden 2019

Letos si připomeneme jedno důležité rozhlasové výročí - před devadesáti lety začalo vysílat studio Českého rozhlasu Ostrava. A není bez zajímavosti, že i hokej ve Vítkovicích slaví v této sezoně 90 let. Proč si tedy v našem vysílání nezavzpomínat i na roky slávy tohoto významného ostravského klubu, když jsme je sdíleli společně?!

Náš kolega, sportovní novinář Jaroslav Odstrčilík, si při této příležitosti pozval k mikrofonu několik hostů, s nimiž si povídá o začátcích, nejslavnějších momentech tohoto klubu i letech, kdy se mu zrovna nedařilo.

Tento mimořádný seriál k devadesátinám vítkovického hokeje budete moct po následující dva měsíce slýchávat ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava každou neděli v 9:45. První díl vám nabídneme už 6. ledna 2019, tak si to nenechte ujít!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.