Šéf Slavie Šimáně rezignoval. Nesouhlasí se stylem vedení klubu

4. duben 2016

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jiří Šimáně dnes rezignoval na svou funkci. Veřejnost o svém rozhodnutí minoritní majitel Slavie informoval v tiskovém prohlášení na webových stránkách klubu. Šimáně, který ve funkci předsedy představenstva vydržel pouhých šest měsíců, jako hlavní důvody odchodu z funkce uvedl, že jeho pozice nebyla plně respektována a že nesouhlasí se způsobem řízení klubu.

„Rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy představenstva a svoji rezignaci na tento post jsem dnes orgánům klubu písemně oznámil,“ napsal Jiří Šimáně, jenž ve Slavii drží 40% vlastnický podíl.

Odchod Šimáněho je poměrně překvapivý, jelikož přichází jen několik měsíců po zvolení ve funkci, do které byl jmenován v říjnu, a navíc ve chvíli, kdy se zdá, že se Slavia po převzetí čínskou skupinou CEFC úspěšně stabilizuje.

Šimáně ve svém vyjádření uvedl, že se neztotožňuje s názory managementu Slavie na řízení klubu. Navíc nebyl spokojen se svojí pozicí.

„Proto jsem se za situace, kdy nesu největší odpovědnost za klub a moje pozice není plně respektována, nemohl rozhodnout jinak,“ vysvětlil Šimáně svůj odchod.

Ve svém textu Šimáně rovněž poděkoval skupině CEFC za to, že pomohla vyvést Slavii z krize.

„Rád bych poděkoval fanouškům za velkou podporu a přízeň, kterou mi projevovali. Velmi si toho vážím, snažil jsem se je nezklamat. Jejich povzbuzování a přízeň klubu je to, co mě motivovalo a nabíjelo energií. Je nemožné na to zapomenout. Věřím, že vyvedením Slavie z hluboké krize jsem splnil svoji povinnost vůči klubu i mému otci, který pro Slavii dýchal,“ dodal Šimáně na závěr.

„Zatím nemám, co bych k tomu řekl. Obdržel jsem rezignaci pana Šimáněho a teď budeme řešit, co dál, takže nemám žádnou doplňující informaci,“ řekl Českému rozhlasu generální ředitel Slavie David Trunda.

Šimáně vstoupil do Slavie majetkově v září loňského roku spolu s čínskou CEFC, která přestože nakoupila 60% akcií, udělala právě z něj nejdůležitějšího muže v klubu. Jeho jméno a oddanost k týmu z Edenu byly pro fanoušky zárukou, že se v té době takřka bankrotující Slavia nejen finančně ale také sportovně zvedne.

To se Šimáněmu ve spolupráci s Jaroslavem Tvrdíkem, zástupcem čínského vlastníka, dařilo. Jenže nyní bude muset vedení Slavia, už bez Šimáněho, jenž je i nadále spolumajitelem klubu, učinit další rozhodnutí, které výrazně ovlivní další směřování klubu.

autoři: jbk , jkn
Spustit audio