Se spisovatelem Arnoštem Vašíčkem nejen za záhadami po celém světě aneb Tajemno najdete snad všude

3. říjen 2022

Označení "záhadolog" nemá rád. Ale jen tak se ho nezbaví. Posuďte sami z malého výčtu obsáhlé tvorby mého hosta u mikrofonu pořadu "Na cestách s Petrem Voldánem" - Setkání s tajemnem, Planeta záhad, Utajený svět, Tajuplné objevy, Muzeum záhad nebo třeba České tajemno.

Po prázdninovém výběru z repríz je Arnošt Vašíček prvním podzimním premiérovým hostem pořadu, ve kterém i s ním budeme pochopitelně hlavně cestovat.

Záhady mají snad všude

Naznačují to ostatně některé z dalších titulů, za kterými je nesmírně pracovitý a plodný autor.

Připomenu jen Záhady Orientu, Záhady Tichomoří, Turecké záhady nebo Záhady Peru. Asi je vám jasné, že naše rozhlasové putování světem (nejen záhad) je hodně pestré. Arnošt Vašíček je navíc i zkušeným vypravěčem.

Na skok i do východních Čech

Čtěte také

S velice populárním, byť někdy i kontroverzními názory provokujícím autorem, se s rozhlasovým mikrofonem vydáme i do našeho regionu.

Nemohli jsme totiž pominout ani téma právě dost kontroverzní z pohledu přijetí názorů Arnošta Vašíčka na tak unikátní knihu, jakou je Ďáblova bible. Největší rukopisná kniha světa navíc měla vzniknout v podlažickém klášteře v Podlažicích u Chrudimi. A kodex se nacházel určité období také v klášteře v Broumově.

Světem křížem krážem

Cestovat bychom s Arnoštem Vašíčkem mohli mnohem déle, než jen hodinku, kterou máme na rozhlasových vlnách k dispozici. Pilný cestovatel se za záhadami vypravil už do víc než osmdesáti zemí světa. Na všechny destinace se pochopitelně nedostane, ale cestování si s námi i tentokrát užijete dost.

A jestli vás napadá, jak je možné, že nás provokuje stále tolik záhad - navzdory tomu, že máme k dispozici tu nejvyspělejší techniku, pak vězte, i to mne v rozhovoru s Arnoštem Vašíčkem zajímalo.

Záhady a fantazie

Čtěte také

Hraje v případech tajemných záhad roli i fantazie? Na čem aktuálně pracuje, co právě budí zvědavost Arnošta Vašíčka? Vedle dalších také to jsou témata a otázky, které přináší pokračovaní pořadu "Na cestách".

Naladíte ho v premiéře v pondělí 3. října po 18. hodině na stanicích Český rozhlas Hradec Králové nebo Českého rozhlasu Pardubice. A nebo si talk show pusťte z audio archivu Českého rozhlasu. S Arnoštem Vašíčkem, cestovatelem, scenáristou a spisovatelem vás zveme k cestě nejen do světa záhad.

Petr Voldán

autoři: Petr Voldán , baj
Spustit audio

Související