Samostatné vysílání Českého rozhlasu Zlín začne ve velkém stylu

31. říjen 2017

Přesně hodinu před polednem čeká posluchače ve Zlínském kraji velká událost. 1. 11. v 11 hodin začne vysílat samostatná regionální stanice Český rozhlas Zlín. Naváže na šedesátiletou historii zlínské redakce Českého rozhlasu.

Nová značka, noví moderátoři, zajímavý program. Zítra startuje na samostatných frekvencích nová regionální stanice Českého rozhlasu ve Zlíně.

Přesně úderem jedenácté spustí znělku nové regionální stanice generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Zahájí tak slavnostní vysílání, jehož prvními hosty u moderátorky Andrei Kratinové budou hejtman Jiří Čunek a primáš Hradišťanu Jiří Pavlica. Ten také složil speciálně pro zlínské studio hudební zdravici.

V poledne pak moderátorskou štafetu převezme herec Zdeněk Junák. Ten spolu s ředitelem Českého rozhlasu Brno a Českého rozhlasu Zlín Jaromírem Ostrým představí nové moderátory ranního a odpoledního bloku. Petr Uhřík bude Dobré ráno, Moravo uvádět od 2. listopadu, kdy ho posluchači uslyší už od pěti hodin ráno.

To odpoledního moderátora Pavla Vacka s jeho Rendez-vous posluchači uslyší už v první den samostatného vysílání Českého rozhlasu Zlín. Začne hodinu po poledni a posluchače v něm mimo jiné čekají zdravice osobností, přímo do vysílání tak přispěje Pavel Zedníček nebo Zdeněk Hrachový z kapely Fleret.

O své roli J. A. Bati bude mluvit zlínský divadelní herec Rostislav Marek a o rozhlasové práci dlouholeté spolupracovnice zlínského rozhlasu Věra Hotařová a legendární Marie Woodhamsová. A ke slyšení budou i perly z rozhlasového archivu. Posluchači uslyší rozhovory s Danou Zátopkovou a Miroslavem Zikmundem.

Každý den mezi 5. a 19. hodinou bude nová zlínská stanice vysílat zprávy zaměřené zejména na dění v regionu a podrobné dopravní zpravodajství připravované ve spolupráci s koordinátorem veřejné dopravy Zlínského kraje Koved.

Středeční slavnostní vysílání ukončí přímý přenos koncertu Cimbálové muziky Kašava, která vystoupí v sále Malé scény Základní umělecké školy Zlín od 19 hodin.

autoři: ska , Tomáš Fránek

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.