Rychlý koláč s mandlovou nádivkou a jablky

Na závěr týdne jsme si pro vás v dopledním Apetýtu připravili něco opravdu speciálního a přesto tak snadného! Koláč s mandlovou nádivkou a jablky připravíte totiž raz dva. Lahodnu náplň do něj poprvé přichystali cukráři už v 16.století.

Budete potřebovat:

korpus:

180 g sušenek
90 g másla

náplň:

80 g změklého másla
80 g cukru
80 g mletých mandlí
2 vejce

plátky mandlí

cca 200 g pevnějších jablek

Postup:

1. Sušenky bez krému rozdrtíme na prášek.

2. Smícháme s rozpuštěným máslem, směs rovnoměrně natlačíme do menší koláčové formy a dáme do lednice.

3. Máslo utřeme s cukrem do světlé pěny.

4. Přidáme vejce a mleté mandle a mícháme, dokud nevznikne hladká směs.

5. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky.

6.Ty pak rozprostřeme na korpus a zakryjeme mandlovou náplní, kterou na povrchu uhladíme.

7. Posypeme plátky mandlí a pečeme asi 20-25 minut při 180 stupních.

8. Před vyjmutím z formy a krájením necháme asi 15 minut povychladnout.

9. Servírujeme se šlehačkou.

autor: Zuzana Plíšková