Rychlý hummus s avokádem
Pokud rádi objevujete nové a zdravé dobroty, tak pro vás cizrnový dip hummus není žádnou novinkou. Dnes si ho ale připravíme trochu jinak, než ho možná znáte. Luštěninovou pomazánku v tomto podání si oblíbí i ti, do kterých byste to možná ani neřekli. Navíc ji zvládnete za pár minut.
Budete potřebovat:
1 konzerva cizrny
1 větší avokádo
2-4 stroužky česneku
3 lžíce sezamové pasty (tahini)
citrónová šťáva
petrželka
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
Postup:
1. Cizrnu slijeme, z avokáda vydlabeme dužinu.
2. Vše smícháme, zakápneme olivovým olejem a rozmixujeme dohladka.
3. Dle potřeby přidáme olej a dochutíme. Používáme jako dip nebo pomazánku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.