Rvát se o to co chci... se srdcem na dlani. Na Tiché aukci laskavosti se budou dražit také zážitky

1. prosinec 2019 17:03

Tichá aukce laskavosti je benefiční akce zlínské Naděje. V našem vysílání ji představily Kateřina Pivoňková, oblastní ředitelka Naděje a Jana Škývarová, fundraiser a PR.

Od 1. září lidé mohli darovat zajímavé zážitky, služby, výrobky nebo svůj čas. Například: upeču ti bábovku, až ti přijede maminka. Vyfotím vaši rodinku na vánoční PF. Umyji ti okna. Uvařila jsem pro tebe domácí marmeládu z lásky sbíraných malin, bez "éček". Naučím tě používat dotykový mobil. Doučím tvé dítě matiku pro první stupeň základní školy. Zazpívám ti na rodinné oslavě. Upletla jsem ti ponožky na zimní dny. Ušiji ti zvířátko pro tvé dítě.

Do aukce přispěl i Český rozhlas Zlín, který nejúspěšnějšímu dražiteli poskytne zážitkovou návštěvu Českého rozhlasu Zlín, jejíž součástí bude mimo jiné - prohlídka běžně nepřístupné historické části vily J. A. Bati - prohlídka studií a redakce ČRo Zlín a seznámení s rozhlasovými profesemi - účast na živém vysílání (nahlédnutí do kuchyně, jak vysílání vzniká) - možnost vyzkoušet si některou profesi podle zájmu (moderátor, zprávař, redaktor, technik) a mnoho dalšího v termínu, který bude výherci aukce vyhovovat.

Na tichou aukci laskavosti jste zváni už v úterý 3. 12. v 17 hodin do Městského divadla Zlín. Zde budete mít příležitost věnované věci, které se vám líbí, vydražit. Můžete je věnovat někomu blízkému, třeba pod vánoční stromeček.

Průběh Tiché aukce laskavosti: Každá nabízená „věc“ má svůj arch papíru, na který budete moci připisovat vámi nabízenou sumu. Minimální příhoz je ve výši 100 Kč. Mezitím si můžete dát něco dobrého, protože občerstvení je zajištěno. V 18:30 proběhne vyhlášení vítězů aukce. Dražitel obdrží certifikát vydražené věci. Peníze nezískává dárce, ale Naděje Zlín, která výtěžek využije pro pomoc lidem s mentálním postižením.

autor: Pavel Vacek
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.