Rozhodnou o prezidentovi i bazénu. V Zubří budou mít znovu referendum

14. prosinec 2017 17:05

Referendum o stavbě nového bazénu v Zubří na Vsetínsku se bude opakovat. Dnes o tom rozhodli tamní zastupitelé. Referendum bude ve městě už potřetí.

Termín určili na dobu konání prvního kola prezidentských voleb, tedy 12. a 13. ledna. Zatím poslední veřejné hlasování o stavbě za zhruba 120 milionů korun zrušil krajský soud v Ostravě kvůli chybám při sčítání lístků.

Referendum se ve městě uskuteční už potřetí.

Lidé poprvé hlasovali v červnu. Tehdy se otázka týkala celého chystaného areálu s krytým bazénem, venkovním koupalištěm a wellness centrem. Nejvyšší správní soud ale nařídil opakování referenda s dotazem, v němž se lidé vyjadřovali jen ke stavbě krytého bazénu.

V říjnovém referendu se lidé původně těsně vyslovili pro stavbu. O výsledku rozhodl jeden hlas. Krajský soud v Ostravě vyhověl námitkám odpůrců stavby a rozhodl o neplatnosti hlasování.

Bazén má být součástí areálu s wellness službami, venkovním koupalištěm, kuželnou, lékařským domem a komunitním domem pro seniory. Krytý bazén s wellness centrem, venkovním koupalištěm a kuželnou přijde na 130 milionů bez DPH, stavět se měl původně začít v červenci.

Dalších 60 milionů bude stát lékařský dům a komunitní dům pro seniory, na něž chce radnice získat dotace. Na obě etapy má město stavební povolení.

"Kdybychom dnes rozhodli, že referendum nebude, tak se nám to zase posouvá dál. Opozice to dá soudu a soud by s největší pravděpodobností referendum nařídil
Lubomír Vaculín, starosta Zubří

Spustit audio

Související