Rozhlasová redaktorka Romana Pacáková Ježíškovým vnoučetem. Uspořádala koncert s lidovou kapelou

30. prosinec 2019 10:54

Ježíškova vnoučata Českého rozhlasu Hradec Králové nadělovala také v Domovech Na Třešňovce v České Skalici. Tamní obyvatelé Domova pro seniory a klientky Domova pro osoby se zdravotním postižením měli přání, aby si s nimi někdo přijel zazpívat koledy. A plnění tohoto přání se ujala moderátorka Romana Pacáková, která uspořádala vánoční koncert a do domovů pozvala kapelu. 

Na pomoc si přizvala Lidové muzikanty z Podkrkonoší pod vedením pana Oldřicha Hejdy, kteří hrají z lásky k písničkám svého mládí a pro radost druhých. S nimi si obyvatelé domovů s chutí zazpívali vánoční koledy i lidové písničky. 

Jak by u takové slávy mohla chybět sociální pracovnice Světlana Pešková, která má Ježíškova vnoučata v Domovech Na Třešňovce v České Skalici na starosti.
„Je to pro nás takové vyvrcholení oslav. Měli jsme společné štědrovečerní večeře s našimi uživateli. Předávali jsme hmotné dárky od Ježíškových vnoučat. V domovech bylo spousta radosti. A dnes to tedy završíme společným zpíváním pásma koled s koledníky z Podkrkonoší."

Čtěte také

Do projektu Ježíškova vnoučata se také aktivně zapojili pracovníci Českého rozhlasu Hradec Králové. Ježíškovým vnoučetem pro dnešní den je v Domovech Na Třešňovce v České Skalici redaktorka Romana Pacáková.
„Je to radost být Ježíškovým vnoučetem. Protože naším cílem je spolu s lidovými muzikanty z Podkrkonoší, které jsem požádala, aby mi pomohli splnit přání zdejších obyvatel, nadělovat radost. Oni si přáli, aby si s nimi někdo přijel zazpívat koledy. A právě tito lidoví muzikanti mají připraveno celé pásmo krásných českých vánočních koled a písní. I s překvapením."

Zeptáme se také na dojmy kapelníka podkrkonošské kapely Oldřicha Hejdy.
„My nemáme žádný oficiální název. Říkáme si jen Lidoví muzikanti z Podkrkonoší. Na zkoušky se nescházíme, na to není vůbec čas. Říkáme, že zkouší jen zbabělci. Hrajeme prostě kdy chceme a kde chceme. A také komu chceme. Nic za to nechceme. Nikdy jsme si za to hraní nevzali dobrovolně peníze. A hrajeme všechno jen lidové písničky."

Moderátorka Českého rozhlasu Hradec Králové Romana Pacáková a Lidoví muzikanti z Podkrkonoší byli Ježíškovými vnoučaty v České Skalici

Zpíváním koled bylo posledním přáním od Ježíškova vnoučete, které bylo splněno v Domovech Na Třešňovce v České Skalici - Domově pro seniory a Domově pro osoby ze zdravotním postižením.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související