Rodiče prvního dítěte roku 2018 do porodnice spěchali. Ale rychlost kamery určitě neměřily přesně, říká tatínek

2. leden 2018

Jmenuje se Jan Krkoška a zatím bydlí ve zlínské porodnici. Narodil se včera, 44 minut po půlnoci. A hned se stal slavným. Honzík je totiž prvním dítětem Zlínského kraje narozeným v roce 2018.

„Byl to rychlý porod,“ říká maminka Martina Krkošková. To, že její syn bude prvním dítětem narozeným v roce 2018, neřešila. „Šlo mi to jedním uchem tam, druhým ven,“ dodává.

Otec dítěte Martin Krkoška potvrdil, že do zlínské porodnice z Otrokovic spěchali. „Určitě jsem nejel rychle. Všechny záznamy z kamer jsou lživé,“ říká Martin Krkoška s úsměvem.

Na Honzu se dnes přišla podívat početná delegace, na čele s hejtmanem a ředitelem nemocnice. Kromě přání a dárků pro děti hejtman rodičům předal i peněžitý dar ve výši 10 tisíc korun.

„Když vidím, jak nás v České republice ubývá, že se rodí málo dětí, tak si myslím, že bychom z každého narozeného miminka měli mít radost téměř jako otcové," řekl Jiří Čunek při setkání s rodiči. Na novorozeneckém oddělení Baťovy nemocnice se uskutečnilo v loňském roce celkem 2 375 porodů.

V ostatních krajských porodnicích se podle oficiální stránky kraje narodili také kluci. V Kroměříž to byl Matěj Sum, ve Vsetíně  Rudolf Láska a v Uherské Hradiště Patrik Zemek. Jen ve Valašskomeziříčské porodnici, která patří soukromé společnosti, se narodila Veronika Holáňová.

Jan Krkoška
autoři: pes , Tomáš Fránek

Související