Rodiče mě nekritizují, ale umí mi říct, co není dobře, prozrazuje herečka a moderátorka Tereza Kostková

Jméno Terezy Kostkové není třeba nikomu představovat. Dcera slavných rodičů Carmen Mayerové a Petra Kostky je známá jako herečka, ale také coby moderátorka taneční soutěže Star Dance - když hvězdy tančí.

Málokdo o herečce Tereze Kostkové ví, že je i ambasadorkou SOS dětských vesniček a také vášnivou fotografkou. „Člověk jakožto lidská bytost potřebuje lásku, pozornost, obejmutí. Když někomu říkám ‘ahoj’, je důležité podívat se mu do očí,” vypráví o jednom z motivů, kvůli kterým se rozhodla podporovat SOS dětské vesničky a dodává: „Pomoc jednomu konkrétnímu člověku úplně, je víc, než se zhroutit z toho, že nemůžu pomoct všem.”

Zároveň v rozhovoru s Jožkou Kubáníkem prozrazuje, jak ráda fotí, i když se sama za fotografku nepovažuje. „Občas mám chuť zastavit život ve výskoku,” říká s empatií jí vlastní. Málokdo by o herečce a moderátorce, která se v dětství věnovala mnoha koníčkům, řekl, že mezi její záliby patří i kvantová fyzika. „Když dáte věcem skutečnou pozornost, to se pak dějí věci. Třeba taková přání… Ale nesmíte je přepálit, jinak je odtlačíte,” usmívá se Tereza Kostková ve velmi upřímném rozhovoru.

Herečka také prozrazuje, že byla chváleným dítětem a připomíná, jak moc má ráda rodiče. „Rodiče nekritizují, ale dodnes umí říct, co není dobře. Máma mi doteď k oblečení řekne, že je něco krásné a pak přijde i s tím, že tohle by nenosila. A neznamená to, že se převléknu, ale přemýšlím, v čem to je? V té upřímnosti a pravdě ta kritika totiž nebolí, ale ukazuje mi cestu,” uzavírá Tereza Kostková.

Domluvit rozhovor s Terezou Kostkovou nebylo kvůli množství jejich povinností jen tak. Takže jsme si nakonec povídali při její cestě z rozhlasu, ale bylo to tak fajn, že jsem Tereze slíbil, že jí za pár týdnů napíšu, abych ji popostrčil k jednomu nápadu, který během povídání vyplynul.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související