Řízkování muškátů, numerologie, trnorep

19. únor 2011

Kak vytvořit vhodné podmínky a jak správně provést řízkování muškátů. Více se dozvíte od zahradníka a floristy Václava Straky v reportáži kolegy Jana Zítky. Numerologie je nauka o číslech, která umí odkrývat jejich skryté významy a dodnes patří k velmi vyhledávaným pomocníkům v našem životě. Dnes se dozvíte jak nám současná numerologie může pomoci. Víte jaké zvíře se skrývá za trnorepem? Pokud nevíte, nezoufejte, vše se dozvíte od kurátora oddělení plazů pražské ZOO Petra Velenského.

Řízkování muškátů
Muškáty patří mezi nejoblíbenější balkónové květiny. My se dnes ale zaměříme na jejich řízkování. Jak vytvořit vhodné podmínky a jak správně provést samotné řízkování? To se dozvíme od zahradníka a floristy Václava Straky. Na návštěvu k němu nás zve Jan Zítka.

Numerologie
Co nám může sdělit - Indrychová Jitka Matematické hříčky nejsou to jediné čím nás čísla mohou překvapovat... O síle čísel věděli už naši dávní předci. Numerologie je totiž nauka o číslech, která umí odkrývat jejich skryté významy a dodnes patří k velmi vyhledávaným pomocníkům v našem životě. O tom, jak nám současná numerologie může pomoci a jakou má historii, mluvila Markéta Vejvodová s Jitkou Indrychovou z firmy TEGO cz.

Vyzdění příčky nad nenosným podkladem
Čekají vás jarní práce na vašem domě? Potřebujete větší místnosti rozdělit příčkou? To není tak náročné, pokud nechcete příčku vyzdít tam, kde není nosný podklad... Nezoufejte, dnešní technologie dovolují stavět zdi i v místě, kde byste neměli postavit ani těžší skříň...jak na to pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u zedníka Josefa Tinky.

Trnorep
S trnorepem se můžeme setkat v zoologické zahradě, ale i u některých chovatelů. Nejčastěji s trnorepem skalním. Zajímavosti o tomto ještěru a praktické rady pro ty, kteří by si ho chtěli pořídit, nabízíme v následující reportáži. S kurátorem oddělení plazů pražské ZOO Petrem Velenským ji natočil Jan Zítka.

Trnorep skalní v rukou Petra Velenského v pražské ZOO, celkový pohled (2)

Dobrá rada na závěr
Hruškový koncentrát: Dodává vlákninu, cukry, ovocné kyseliny a vitamíny. Chová se v organizmu zásaditě, čímž dalekosáhle snižuje rychlost stárnutí a opotřebení. Šetří důležité kationy, především vápník. Zlepšuje chuťové vlastnosti bylinné směsi a prolonguje její účienek.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio