Riziko pádu stromů je vysoké. Na cyklostezku z Kroměříže do Kvasic se nesmí

Cyklostezka z Kroměříže do Kvasic musí zůstat kvůli padajícím stromům uzavřená. Lidé přesto riskují a po cestě jezdí.

Radnice k tomuto opatření musela přistoupit kvůli popadaným stromům na konci ledna. „S oteplením lidé vytáhnou kola, proto je nutné upozornit, že nebezpečí pádu stromů trvá.

Pohyb na cyklostezce není bezpečný, riziko ohrožení zdraví je vysoké,“ upozornil vedoucí odboru služeb Lambert Hanzal.

Na cyklostezku spadlo v lednu několik stromů a jeden z nich těsně minul projíždějícího cyklistu.

Město jedná o řešení situace se správcem, kterým jsou Lesy ČR. „Do konce března by stromy, které cyklostezku ohrožují, měly být odstraněny. Od dubna by tak mohla být opět otevřená,“ dodal Hanzal. Podle něj se na podzim chystá další opatření, díky němuž by už stromy na cyklostezku nepadaly.

Budete ohromeni barokní krásou a nebeským koláčem. Web americké CNN láká do Kroměříže

Květná zahrada v Kroměříži

Cestovatelská část zpravodajského serveru americké televize CNN zařadila Kroměříž mezi jedenáct nejkrásnějších míst v České republice.

Radnice na trasu umístila dopravní značení zakazující vjezd všech vozidel a vstup chodců a také zábrany. „Bohužel, někteří lidé jsou nezodpovědní a velmi riskují, když na uzavřené cyklostezce jezdí. Setkali jsme se dokonce i s vandaly, kteří dopravní značení naházeli do řeky Moravy,“ uvedl vedoucí odboru služeb.

Lesní pozemky v sousedství cyklostezky vedoucí z části Kroměříže Trávník do Kvasic vlastní stát. Jsou na nich vzrostlé stromy, které jsou ve špatném stavu. Jsou napadeny houbou, která decimuje tamní jasany.

Spustit audio

Související