Řidiči se musí na Jičínsku obrnit trpělivostí. Na hlavních tazích jim cestu znepříjemní uzavírky

24. březen 2019 10:19

Oba hlavní silniční tahy protínající okres Jičín čekají zásadní opravy, které si v následujících dnech a měsících vyžádají k nelibosti všech řidičů s tím spojená dopravní omezení.

Na silnici mezi Jičínem a Hradcem Králové vás čeká komplikace. Opravit se musí most u Hořic

Dopravní komplikace nás i letos určitě neminou (ilustrační foto)

Na komplikaci se musí připravit ti, kteří pojedou po silnici I/35 mezi Hradcem Králové a Jičínem. Od dubna tam silničáři začnou opravovat most u Hořic a nejméně na rok a půl několik set metrů dlouhý úsek uzavřou. Objížďka povede přes samotné město Hořice.

Od pondělí 25. března 2019 bude zahájeno pokračování plánované opravy silnice I. třídy číslo 35 v Ostroměři. Silniční provoz v tomto místě bude po celý týden v době nejvyšší intenzity dopravy řízen pověřenými pracovníky ze strany zhotovitele stavby. Mimo uvedenou dobu bude provoz řízen semafory.

V termínu od 2. dubna 2019 do 8. dubna 2019 bude navíc v Ostroměři na silnici I. třídy číslo 35 probíhat oprava železničního přejezdu P4462. V tomto případě dojde k úplné uzavírce hlavního tahu na Hradec Králové. Objízdná trasa ve směru od Hradce Králové na Jičín je společná jak pro osobní tak i nákladní automobily.

Odklon z hlavního tahu bude zřízen v Hořících a pokračovat bude dále ve směru na Lukavec u Hořic, Lázně Bělohrad, Choteč, Lužany a následně se v místě zvaném „Na Špici“ napojí na silnici I. třídy číslo 16.

Dlouho očekávaná stavba obchvatu Nové Paky se blíží. Práce na úseku 8,5 km mají trvat tři roky

Řidiči se už dlouho těší na obchvat Nové Paky (ilustrační foto)

Tisíce aut, hluk, prašnost. Tak to vypadá v centru Nové Paky podél hlavní silnice. Lidé i město volají po obchvatu dlouho. Podle investora Ředitelství silnic a dálnic, pokud nevyvstanou žádné komplikace, by se mohlo začít stavět letos na podzim. Práce 8,5 km dlouhého okruhu mají trvat tři roky. 

Z opačného směru od Jičína na Hradec Králové budou objízdné trasy řešeny zvlášť pro osobní a nákladní dopravu. Pro osobní vozidla do 3,5 tuny povede objízdná trasa z Ostroměře přes Domoslavice, Dobrou Vodu u Hořic a Bílsko u Hořic, kde se napojí na silnici I. třídy číslo 35. Pro nákladní vozidla povede objízdná trasa po silnici II. třídy číslo 327 směrem na obec Chomutice, Staré Smrkovice, Ohnišťany, Sukorady, Bašnice.

V souvislosti s rekonstrukcí mostu na obchvatu města Hořic dojde v době od 8. dubna 2019 do 16. října 2020 k úplné uzavírce silnice I. třídy číslo 35.

Objízdná trasa - Ostroměř

Objízdná trasa vedená po místních komunikacích si ještě před uzavírkou vyžádá rozšíření křižovatky ulic Táboritská a Husova. Rovněž dojde k opravě železničního přejezdu P5403, a to z důvodu plánované intenzity dopravy.

V nejbližší době budou zahájeny práce na záruční opravě silnice I. třídy číslo 16 v úseku Nová Paka - Kumburský Újezd v Nové Pace.

Všechny objízdné trasy budou značeny v souladu se zákonem o provozu na pozemních komunikacích za pomoci přechodného dopravního značení, které bude za snížené viditelnosti doplněno o výstražnou světelnou signalizaci.

autor: baj | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související