Řidič, který v Hradci Králové srazil dvě děti, je plně trestně odpovědný

15. březen 2012

Řidič, který loni v listopadu v Hradci Králové usmrtil na přechodu pro chodce dva malé chlapce, je za své jednání plně trestně odpovědný. Vyplývá to ze znaleckých posudků. Policie proto vyšetřování nehody ukončila.

„Z průběhu vyšetřování a zejména ze znaleckých posudků z oborů neurologie, psychiatrie, psychologie, soudního lékařství, dopravy a zkoumání technického stavu vozidla jasně vyplývá, že muž je za své jednání plně trestně odpovědný. Mimo jiné je zřejmé, že v okamžiku nehody neprodělal akutní epileptický záchvat,“ potvrdila mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Muž do dětí a jejich prarodičů prudce narazil při couvání, pak vjel na chodník a narazil do domu. Chlapci ve věku tři a šest let následkům nehody podlehli, jejich prarodiče utrpěli lehká zranění. Muž po nehodě tvrdil, že si událost nepamatuje, protože měl epileptický záchvat.

Vyšetřovatel už zaslal hradeckému státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby. Čtyřicetiletého řidiče viní z usmrcení z nedbalosti. Hrozí mu až šestileté vězení.

autoři: ima , Romana Černá , Veronika Neprašová
Spustit audio