Ranč Kostelany u Kroměříže nabízí úžasnou atmosféru Divokého západu uprostřed chřibského pohoří

27. září 2019

Svět kovbojů a indiánů, atmosféru Divokého západu, dusot koňských kopyt, vůni slámy. A kromě toho i nejvyšší venkovní horolezeckou stěnu ve Zlínském kraji. To všechno nabízí zábavní areál Ranč Kostelany u Kroměříže v pohoří Chřibů. Původně byl vybudován pro milovníky koní a příznivce western a country. Dnes nabízí pestrou zábavu, a to v každém ročním období.

„Dnes máme celkem čtyřicet koní, z toho deset je našich a třicet soukromých majitelů. Pokud k nám přijedete s rodinou, můžete se na koních svézt. Provozujeme totiž i jezdeckou školu a pořádáme vyjížďky do okolí,“ prozradil provozní manažer Ranče Kostelany Jan Červinka.

Pokud na ranči potkáte volně se procházející černé prase, nelekejte se. Jedná se o maskota ranče Fanynku, která je ochočená a hodná. Ranč Kostelany ovšem nejsou jen koně, zvířata a Divoký západ, ale třeba i nejvyšší venkovní horolezecká stěna ve Zlínském kraji. „Byla postavena před dvěma lety a je vysoká 12,5 metru,“ upřesnil Jan Červinka.

Horolezecká stěna měří 12,5 metru

Hned vedle ní stojí pravé westernové městečko se Saloonem, bankou a malým hřbitovem. „Za westernovým městečkem je pak venkovní jízdárna. Používá se pro trénink koní, případně pro svezení dětí na koních. A pokud počasí není zrovna příznivé, máme tu k dispozici i jezdeckou halu,“ uzavřel manažer.

autor: Saskia Mišová
Spustit audio