Rajčatová omáčka na těstoviny

Na tento recept si určitě vzpomeňte, až nebudete vědět, co s rajčaty. Recept na perfektní rajčatovou omáčku na těstoviny zaslala paní Věra Hladíková.

Budete potřebovat:

  • 3 kg rajčat
  • 3 cibule
  • 10 (i více) stroužků česneku
  • olej
  • 3 lžíce cukru
  • sůl
  • oregano
  • bazalka
  • tymián
  • feferonka
  • brambora na zahuštění

  1. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
  2. Přidáme rajčata pokrájená na drobné kostičky.
  3. Osolíme, přidáme bylinky, feferonku a vaříme asi hodinu.
  4. Poté přimícháme česnek nakrájený na plátky a jemně nastrouhanou bramboru na zahuštění.
  5. Povaříme dalších 10 minut.
  6. Nalijeme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 85°C.

Z uvedeného množství připravíte asi šest skleniček rajčatové omáčky o objemu 400 ml a během roku budete mít kdykoliv po ruce zdravý polotovar z vlastních zásob na oběd či večeři.


autor: Zuzana Plíšková