Rajčatová omáčka na těstoviny
Na tento recept si určitě vzpomeňte, až nebudete vědět, co s rajčaty. Recept na perfektní rajčatovou omáčku na těstoviny zaslala paní Věra Hladíková.
Budete potřebovat:
- 3 kg rajčat
- 3 cibule
- 10 (i více) stroužků česneku
- olej
- 3 lžíce cukru
- sůl
- oregano
- bazalka
- tymián
- feferonka
- brambora na zahuštění
- Cibuli orestujeme na oleji, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
- Přidáme rajčata pokrájená na drobné kostičky.
- Osolíme, přidáme bylinky, feferonku a vaříme asi hodinu.
- Poté přimícháme česnek nakrájený na plátky a jemně nastrouhanou bramboru na zahuštění.
- Povaříme dalších 10 minut.
- Nalijeme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 85°C.
Z uvedeného množství připravíte asi šest skleniček rajčatové omáčky o objemu 400 ml a během roku budete mít kdykoliv po ruce zdravý polotovar z vlastních zásob na oběd či večeři.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.