Rajčatová marmeláda
Zavařujete anebo se na to chystáte? Tak to jste teď na správně frekvenci. Recept na rajčatovou marmeládu (pro některé možná netradiční spojení) naleznete níže.
Budete potřebovat:
- 1,5 kg zralých rajčat
- 500 g kyselejších jablek
- 500 g želírovacího cukru 2:1
- 60 ml jablečného octu
- 1 lžička soli
- chili
- bazalka
- Omytá rajčata a jablka nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme jádra a pokrájíme na menší kousky.
- Dáme do hrnce a pod poklíčkou dusíme asi 30 minut.
- Poté propasírujeme, přidáme ocet, cukr, sůl a chili a přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
- Přidáme najemno nasekanou bazalku a rozdělíme do čistých sklenic.
- Zavíčkujeme a otočíme na 10-15 minut dnem vzhůru.
- Podáváme ke grilovanému masu, sýrum nebo pečivu.
Tip: Marmeládu si můžete už při vaření vylepšit strouhanou citrónovou kůro nebo skořicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka