Provozovatel musí kvůli dluhu vyklidit zlínský lyžařský svah, rozhodl soud

Společnost Areál Josefa Šperky musí vyklidit lyžařský svah poblíž centra Zlína, který provozuje. Rozhodl o tom Krajský soud, který potvrdil původní rozsudek z loňského roku.

V roce 2016 dostala společnost kvůli údajnému neplacení nájmu výpověď od Sportovních klubů Zlín, které svah a další sportoviště ve městě vlastní. Firma však svah vyklidit odmítla, proto na ni SK Zlín podaly žalobu. Rozsudek je pravomocný.

O rozsudku informovala MF Dnes a Zlínský deník.

Zástupce Areálu Josefa Šperky Michal Cepek, který svah téměř deset let provozuje, dnes ČTK řekl, že firma zaujme definitivní stanovisko k rozsudku až poté, co dostane do rukou jeho písemné vyhotovení. "Vedení společnosti se poradí, co dál. Ctíme rozhodnutí krajského soudu, ale zvážíme podání dovolání," sdělil Cepek.

Ředitel SK Zlín Jaroslav Kotala už dříve uvedl, že provozovatel dluží SK Zlín 670 000 korun. Areál Josefa Šperky podle něj neplatil zejména za vodu a energie a dva roky dluží za nájem, který činí 10 000 korun měsíčně. Díky rozsudku nyní SK Zlín může hledat nového nájemce svahu, případně areál prodat.

SK Zlín, které zastřešují tři desítky oddílů ve městě, byly od předloňského dubna v insolvenčním řízení, věřitelům prý dlužila až 50 milionů korun. K největším údajným věřitelům patřila Sporthouse CZ Corporations, kde Cepek působil, firma chtěla skoro 30 milionů korun za úpravy areálu. Podle SK Zlín Cepek návrhem na insolvenci reagoval na snahu klubů získat chybějící nájem. Podle Cepka ale o odvetu nešlo. Soud loni v říjnu insolvenční řízení zastavil.

autor: Karolína Wernerová | zdroj: ČTK

Související