Projekt Zelená pro Zlínský kraj bilancoval výsledky 1. roku své existence

20. červen 2007

Obecně prospěšná společnost Energetická agentura Zlínského kraje má jeho prostřednictvím vzdělávat i prakticky pomáhat obcím, podnikům i občanům.

"Projekt stojí 14,5 milionu Kč. Jednou z podpor je založení Občanského sdružení Líska, které se věnuje podpoře environmentálního vzdělávání ve Zlínském kraji. Druhý se jmenuje Po zelené Zlínským krajem a nositelem je Český svaz ochránců přírody Veronika," uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje Vojtěch Jurčík.

Dalším modulem je projekt Zelená řemesla, který garantuje Český svaz ochránců přírody Kosenka a Zelené hospodaření, které garantuje základní organizace ČSOP Centaur. Posledním blokem je Zelená energie, což jsou záležitosti týkající se obnovitelných zdrojů energie ve Zlínském kraji.

Projekt Zelená řemesla se zaměřuje na obnovu a záchranu tradic a lidových řemesel. Kurzy jsou hojně navštěvované. Pro mnohé je to vylepšení jejich základního povolání.

Co se týče Energetické agentury, ta propaguje energetické úspory, podporu obnovitelných zdrojů. Klienty této agentury jsou především zástupci měst a obcí, kteří se chodí poradit například jak na centrální zásobování, teplo obecně a podobně.

autor: rv
Spustit audio