Prodloužený víkend nabízí nespočet velikonočních akcí. Tradiční i netradiční - na hradě i v muzeu

Sváteční velikonoční víkend znovu nabízí spoustu zajímavých akcí napříč Zlínským krajem.

Sobota, 20. dubna 2019

Čtvrtý ročník rodinné akce Velikonoce v parku se uskuteční v sobotu v krásném parku Komenského ve Zlíně. Od 14 do 18 hodin je připravený bohatý kulturní program, o který se postarají dětské folklórní soubory, dílničky, pohádka a mnoho dalšího.

Ve Valašském muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm nabízí od soboty do pondělí program Velikonoce na Valašsku. V těchto dnech budou mimořádně otevřené objekty ve Valašské dědině a Mlýnské dolině. Po všechny sváteční dny je připravená bohatá nabídka velikonočních výrobků, ukázky zdobení kraslic a pletení pomlázek. (vždy 9-17 hodin)

Na Velikonoční jarmark s folklorem a předváděním řemesel se mohou těšit v Luhačovicích. V sobotu 20. dubna od 9 do 17 hodin proběhne v prostoru kolem Městského domu kultury Elektra a sousední pošty.

V Uherském Hradišti jsou Velikonočnímu jarmarku na Masarykově náměstí věnovány dva dny – 20. a 21. duben vždy od 10 do 17 hodin. V pestrém programu se můžete těšit na folklorní  a dechové soubory, ale i na vizovickou skupinu Fleret,  country folk kapelu Kanonýři nebo Fatamorganu.  

Velikonoce v resortu Valachy ve Velkých Karlovicích nabízí v sobotu od 12 do 17 hodin v hotelu Horal program Velikonoční tradice na Valašsku, na Lanterně pak můžete posedět s cimbálovou muzikou Jana Ohryzka.

Do Sportovní haly v Břestku v podhůří Chřibů se v sobotu 20. dubna ve 14 hodin vydejte na 45. ročník výstavy vín.

Vinařská obec Polešovice je místem 72. ročníku Velikonoční výstavy vín. Začíná se již v 9 hodin v sále sokolovny v Polešovicích, připravena je cimbálová muzika Dolňáci.  

Neděle, 21. dubna 2019

Pokud si chcete zpestřit Velikonoční neděli, vyražte 21.4.2019 na Soláň. Ve Zvonici bude v tento sváteční den opět probíhat tradiční Velikonoční odpoledne. Budete moci zhlédnout nebo si i vyzkoušet zdobení velikonočních kraslic, pletení pomlázek, zdobení perníčků či ochutnat některé z velikonočních dobrot, které pro vás ve Zvonici napečou. Program začne ve 13.00 a potrvá asi do 16 hodin.

Velikonoce na hradě Buchlově lze strávit v neděli 21. a pondělí 22. dubna. Po oba dny zde bude zajímavý program, řemeslný jarmark, ochutnávka vín, malování kraslic, pletení pomlázek, folklorní vystoupení či ukázka historického šermu. Prohlídková trasa bude navíc doplněna velikonočními dekoracemi.

Novinkou v kalendáři akcí v Bojkovicích je I. ročník koštu slivovice, kterého se ujal místní sbor dobrovolných hasičů z Bzové. Koštovat se bude 21. dubna od 15 hodin v hospodě v místní části Bzová.

autor: Pavel Vacek
Spustit audio