Prodej vstupenek na fotbalové finále v Hradišti začal, kvůli extrémní poptávce mají přednost permanentkáři

22. duben 2022 11:52

V pátek 22. dubna v pravé poledne začal prodej vstupenek finále fotbalového poháru MOL Cup mezi Slováckem a Spartou, které bude ve středu 4. května hostit Uherské Hradiště.

Finále poháru se Spartou je pro fanoušky fotbalového Slovácka nejočekávanějším zápasem této sezony, tomu taky odpovídá jejich extrémní zájem o vstupenky. Přímo na stadion se ale dostane jen zlomek z těch, kteří po tom touží.

"I když se utkání hraje na domácím stadionu 1.FC Slovácko, tak pořadatelem utkání je Fotbalová asociace České republiky, která rozděluje vstupenky mezi oba kluby a své obchodní partnery. Slovácko tak pro své fanoušky obdrží pouze omezený počet vstupenek," upozorňuje tiskový mluvčí Slovácka Marek Jurák.

V pátek 22. dubna ve 12 hodin Slovácko spustilo internetový prodej vstupenek zatím pouze pro držitele permanentek na aktuální sezónu. Cena vstupenky na finále je 350 korun. V první fázi jdou do prodeje vstupenky na tribunu B, tedy za bránou. V následujících dnech mohou být podle klubu uvolněná rovněž některá místa v sektorech C1 a C2.

"Přednostně se spustí předprodej pouze pro držitele permanentních vstupenek. Ti si mohou v tuto chvíli zakoupit vstupenky na tribunu B a další přidělené sektory budou uvolněny v následujících dnech. Ke vstupence se dostanou všichni držitelé permanentek na aktuální sezónu. Zároveň upozorňujeme, že držitelé permanentek nemají bohužel nárok na své místo z permanentky,” poznamenal mluvčí klubu.

Volný prodej začne v úterý v poledne

Kapacita stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti je zhruba 8 tisíc fanoušků a toto číslo se pro finálový zápas rozdělí na třetiny. Jednu dostane k dispozici Slovácko, druhou Sparta a třetí si nechává Fotbalová asociace jako pořadatel. Každý z těchto subjektů tak bude mít k dispozici zhruba 2600 vstupenek na finále.

Podle mluvčího Slovácka Marka Juráka je toto číslo takřka shodné s počtem majitelů permanentních vstupenek, takže domácí klub celou nabídnutou kapacitu využije pro tyto fanoušky, kteří budou mít přednostní právo si lístek koupit.

Podle mluvčího Sparty Ondřeje Kasíka počítá i pražský klub s tím, že všechny lístky udá svým fanouškům a třeba sponzorům, takže žádné vstupenky do volného prodeje vracet nebude. Také Sparta zahájila svůj prodej v pátek 22. dubna ve 12 hodin, do internetového prodeje v této fázi uvolňuje 1300 vstupenek.

"Jedná se o adresný ticketing. Ke každé vstupence je tedy třeba uvést jméno fanouška, který na ni půjde na zápas. V prodeji jsou pouze místa do sparťanského sektoru, kterým bude sektor D za jednou z branek," uvedla ve své zprávě Sparta.

Běžný fanoušek tak bude mít jedinou šanci dostat se na stadion - Fotbalová asociace ústy svého mluvčího Petra Halaburdy Českému rozhlasu Zlín sdělila, že počítá s tím, že všech 2600 lístků nevyužije a některé tak do volného prodeje uvolní.

Otevřený prodej pro veřejnost začne v úterý 26. dubna ve 12 hodin v internetovém předprodeji. Vstupenky budou rozdělené do dvou cenových kategoriích a stát budou 350 a 450 korun. Asociace však neuvedla, kolik vstupenek do volného prodeje uvolní a kolik si ponechá pro své potřeby.

Spustit audio

Související