Prodej Masných krámů s problémy

22. listopad 2002

Termín zahájení opravy známé českobudějovické restaurace Masné krámy je vážně ohrožen, protože prodej zhruba třetinového podílu města národnímu podniku Budějovický Budvar blokuje jeden ze spoluvlastníků objektu. Na jihočeských stránkách to dnes napsal deník Právo. Připomněl, že zastupitelé v říjnu rozhodli o tom, že třetinový podíl města prodají pivovaru Budějovický Budvar za téměř 5,6 milionu korun.

Všichni zbývající vlastníci objektu, jichž je celkem deset, se ještě před jednáním zastupitelstva dohodli, že se vzdají předkupního práva na městský podíl za podmínky, že smlouva mezi městem a pivovarem bude podepsána až po projednání nájemních smluv na jejich individuální podíly. "Problém je ovšem v tom, že jeden z vlastníků nyní změnil svůj názor a hodlá předkupní právo uplatňovat," řekl listu ředitel Budějovického Budvaru Jiří Boček. Připustil, že termín zahájení rekonstrukce tak, aby bylo možné restauraci znovu otevřít na jaře 2003 je vážně ohrožen. Primátor Českých Budějovic Miroslav Tetter uvedl, že při dalších průtazích mohou zůstat Masné krámy zavřené celý příští rok. "Pokud by rekonstrukce začala na jaře, skončí na podzim a to už je po sezoně. Na zimu restauraci nikdo otevírat nebude. Vlastníci pak musejí počítat s tím, že přijdou o nájem," řekl primátor.

Známou českobudějovickou restauraci uzavřel ke konci září hygienik. O její provozování vzápětí projevil zájem pivovar Budějovický Budvar, jehož pivo se v pivnici točí. Budvar jako národní podnik nemůže investovat do cizího majetku bez toho, aby ho alespoň část vlastnil, upozornilo Právo.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio