Problémy ze Zlína na Vizovice a omezení v kopci u Petrůvky. Podívejte se na přehled dopravních komplikací v kraji

30. červenec 2018 08:08

Problémy mohou být s kolonami aut v Lípě na Zlínsku směrem na Vizovice a začne opravovat křižovatka mezi Pozlovicemi a Petrůvku.

Už od tohoto týdne se začne opravovat cesta mezi Pozlovicemi a Petrůvkou na Luhačovicku. Novou vozovku silničáři položí na téměř dvoukilometrovém úseku silnice II/493 mezi okružní křižovatkou v Pozlovicích a obcí Petrůvka.

Součástí bude i nová protismyková vrstva ve dvousetmetrovém úseku, kde dříve docházelo k častějším dopravním nehodám a haváriím. Stavební práce potrvají až do října a budou se dělat za částečného omezení. Doprava bude svedena do jednoho pruhu a řídit ji budou semafory.

Stavbaři dnes začali opravovat Hulínskou a Kaplanovu ulici v Kroměříži, které jsou hlavními příjezdovými komunikacemi do města ve směru od Hulína a Chropyně.

Práce potrvají nejpozději do poloviny října, řekl dnes ředitel zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Karel Chudárek. Opravovaná místa zůstanou průjezdná vždy jedním pruhem v každém směru, k řízení dopravy využijí silničáři semafory. Náklady přesáhnou 22,8 milionu korun.

Komplikace čekejte i na silnici v Lípě ve směru na Vizovice, nebo v úseku Kelč – Komárovice na Vsetínsku, kde bude cesta zúžena do jednoho pruhu

Uzavírky podle okresů:

Uherskohradišťsko:

Platí dopravní omezení ve Zlechově. V centru obce se bude rekonstruovat cesta a provoz bude řízený semafory.

Pitín: úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Hostětín.

Traplice: Úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Jalubí, Staré Město, Huštěnovice a Sušice.

Zlínsko:

Omezení v centru Zlína. V ulicích K Pasekám, Pasecká a Stráže, kde se staví kruhový objezd, je semafor.

Uzavřena je rovněž ulice Česká na sídlišti Jižní Svahy, a to do křižovatky s ulicí Slezská až po ulici SNP. A nadále platí i uzavírka kruhového objezdu na Tyršově nábřeží, který vede k nákupnímu centru OC Čepkov.

Otrokovice směr Tlumačov, silnice 55. Pokračuje oprava mostu přes železniční trať. Objízdné trasy jsou značeny jak pro osobní auta, tak i pro nákladní zvlášť.

Kroměřížsko:

Soběsuky-Milovice: úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Cvrčovice, Zdounky, Soběsuky.

Sulimov: úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena přes Vrbku, Bařice, Kvasice.

Chvalčov - Tesák - křiž. s MK Rajnochovice: úplná uzavírka pro vozy nad 7,5 tuny. Objízdná trasa je vedena přes obce Držková, Lukov, Fryšták, Holešov, Bystřice p. Hostýnem. Pro ostatní vozy je doprava řízena semafory.

Těšánky: Částečná uzavírka. Doprava je v jednom pruhu a řídí ji semafory.

Rymice: Úplná uzavírka. Objížďka je vedena přes Količín, Všetuly a Holešov, nákladní vozy s hmotností vyšší než 6 tun musejí jet přes Němčice, Hulín a Holešov.

Bystřice pod Hostýnem: ulice Dolní, úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena ulicemi Mlýnská, Nádražní. Mapa zde. Důvodem je přestavba mostu přes říčku Bystřičku.

Vsetínsko:

Karolinka, místní část Stanovnice: Oprava mostu. Doprava je vedena po objízdných trasách a řízena semafory

Velké Karlovice, směr Soláň: úplná uzavírka pro vozidla nad 7,5 t. Objízdná trasa je vedena přes Bumbálku, Prostřední Bečvu, Hutisko-Solanec. 

Hovězí: částečná uzavírka. Střídavý provoz 1 jízdním pruhem řízen světelnou signalizací.

Ratiboř: Částečná uzavírka. Střídavý provoz 1 jízdním pruhem řízen ve 2 úsecích světelnou signalizací.

Valašská Bystřice: Částečná uzavírka. Doprava je svedena do jednoho jízdního pruhu a řízena kyvadlově pomocí světelné signalizace.

Vsetín, ul. Pod Pecníkem, rekonstrukce opěrné zdi. Úplná uzavírka. Objízdná trasa je vedena po silnici III/05736, III/05735, III/05737 (ul. Palackého, Mostecká, Štěpánská, Nádražní, Smetanova).

Rožnov pod Radhoště: oprava mostu v ulici Pod Pindulu. Řidiči se místem nedostanou.

autor: pes
Spustit audio

Související