Problém s parkováním na sídlištích budou v Luhačovicích řešit nočním parkováním jen pro rezidenty

10. listopad 2021 11:12

Radnice v Luhačovicích řeší dlouhodobé stížnosti na parkování na sídlištích. Město chystá změnu.

Najít odpoledne po práci místo k parkování na sídlišti trápí dlouhodobě obyvatele většiny měst, výjimkou nejsou ani největší moravské lázně v Luhačovicích. Město chce proto zavést systém regulovaného parkování, který zvýhodní lidi s trvalým pobytem.

Obyvatelé sídlišť v Luhačovicích si stěžují zejména na lázeňské hosty, kteří se parkováním na sídlišti snaží vyhnout poplatkům. Problémem jsou také více než dvě auta v jedné domácnosti a nepojízdné autovraky. Míst před bytovými domy je málo a lidé pravidelně nemají kde parkovat.

Radnice proto chystá výdej parkovacích karet pro lidi s trvalým pobytem. Systém by měl fungovat tak, že přes den by mohl na parkovišti na sídlištích parkovat kdokoli, v čase od šesté odpoledne do sedmé ranní by tady mohl parkovat pouze ten, kdo bude mít vjezdovou kartu. Nárok na ni budou mít jen ti, co mají na sídlišti trvalé bydliště a vlastní řidičský průkaz.

Změny čekají nejprve obyvatele sídliště Masarykova. Podle nezávislého starosty Mariana Ležáka se tak město zbaví i nepojízdných vraků.

 

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související