Pro světovou tenisovou jedničku ve čtyřhře není Hradec Králové jen vyplněnou kolonkou v pasu

17. prosinec 2018 14:34

Náročný a nejen sportovními povinnostmi nabitý program světové tenisové jedničky ve čtyřhře umožní návštěvu svého rodného Hradce Králové vždy jen na pár dní. Dnes Kateřinu Siniakovou, letošní dvojnásobnou vítězku Grand Slamu a členku českého ženského tenisového týmu, který po roce získal prestižní Fed Cup znovu České republice, oficiálně přijal primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

„Pro naše město je vždy událostí, když někdo, kdo se tu narodí nebo žije, dosáhne něčeho mimořádného. Co se v posledních letech a především v tomto roce podařilo Kateřině, je skutečně mimořádné, obzvláště v jejím věku, kdy celou, jistě úspěšnou kariéru, má vlastně před sebou,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Kateřinu Siniakovou, letošní dvojnásobnou vítězku Grand Slamu, přijal primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek

Při příležitosti setkání rodačce z města na soutoku předal sošku bronzového lva, symbolu Hradce Králové.

„Doufám, že se stane pro mladé hradecké sportovce vzorem. Vždy je pro jakékoli město nebo obec velkým impulsem, pokud někdo z místních dosáhne úspěchu na té nejvyšší úrovni. Nejen ve sportu, ale i v umění nebo vědě či výzkumu,“ dodal primátor.

„Do Hradce Králové se vracím vždy moc ráda, i když mi to program během sezóny umožňuje velmi zřídka. Mám tu ale svoji rodinu a stále zde bydlím,“ říká Kateřina Siniaková.

O Vánocích jen na pár dní do rodného Hradce, pak hned světová tenisová jednička ve čtyřhře létí do Austrálie

Letos se do svého rodného města dostane jen na pár dní během Vánoc, pak hned odlétá na sérii turnajů do Austrálie, která vyvrcholí prvním Grand Slamem sezóny v Melbourne.

FedCup v Hradci Králové

Kateřina Siniaková, která s tenisem začínala v hradeckém klubu TK Tenis-centrum Hradec Králové, je v současnosti hráčkou pražské Sparty. V Hradci Králové navštěvovala atletickou třídu ve sportovní základní škole ve Štefcově ulici a pak studovala na soukromém jazykovém gymnáziu.

V letech 2009 a 2010 obdržela cenu Naděje královéhradeckého sportu, v roce 2016 se stala laureátkou Hradecké sportovní ceny v rámci městských výročních cen.

autoři: Tomáš Lörincz , baj | zdroj: Magistrát města Hradec Králové
Spustit audio

Související