Případy covidu 19 v Bystřici pod Hostýnem změnily statistiky. Za týden přibylo v kraji šest případů

26. červen 2020 10:52

Tento týden hygienici na Kroměřížsku potvrdili čtyři nové případy nákazy koronavirem

Ve Zlínském kraji za uplynulý týden přibylo šest nových případů nákazy koronavirem, hygienici jich v kraji dosud od začátku epidemie evidují 375, před týdnem jich bylo 369.

O týden dříve přibyl za sedm dní jeden případ nákazy, stejně tomu bylo i v předchozím týdnu. Již 347 lidí se z onemocnění covid-19 uzdravilo. Je to o tři víc než minulý pátek. Vyplývá to z informací krajské hygienické stanice k dnešním 09:00.

V souvislosti s onemocněním zemřeli dosud tři obyvatelé kraje, což je nejméně mezi kraji v Česku.

Na Uherskohradišťsku zemřel jeden člověk, nakažených tam hygienici dosud evidovali 142 lidí, z nich 141 je vyléčených. V okrese by tak již neměl být aktuálně žádný nakažený.

Na Zlínsku zemřeli dva lidé, hygienici tam dosud zjistili 141 nakažených, 125 je vyléčených. Na Vsetínsku bylo dosud 53 nakažených a 48 vyléčených, na Kroměřížsku se nákaza koronavirem objevila u 39 lidí, z nichž 33 se uzdravilo.

Tento týden hygienici na Kroměřížsku potvrdili čtyři nové případy nákazy koronavirem, testy ji potvrdily u tří agenturních zaměstnanců mlékárny Net Plasy v Bystřici pod Hostýnem, kteří měli do podniku nastoupit. Deset kmenových zaměstnanců mlékárny je v karanténě. Nakazila se i jedna pracovnice bystřického městského úřadu.

Zlínský kraj je v počtu nakažených na 100.000 obyvatel osmý mezi kraji.

Počet potvrzených případů v České republice od začátku pandemie je 10.870, vyléčilo se 7633 lidí, s onemocněním covid-19 jich zemřelo 345.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související