Prdelačka

Vyzkoušejte recept od Tomáše Rabici ze Základní školy Horní Lideč.

Budete potřebovat:

kroupy č.7
kořenová zelenina
cibule
česnek
1 kg vepřové krve
5 l vývaru z kostí, na kterých je dost masa
nové koření
celý pepř
majoránka
sůl, pepř

Postup:

1. Předem si uvaříme kroupy.

2. Maso osolíme a dáme péct s pokrájenou cibulí.

3. Dáme vařit kořenovou zeleninu, česnek, majoránku, pepř a nové koření, sůl a pepř a kosti.

4. Po uvaření vývaru ho scedíme.

5. Maso z kostí obereme a pomeleme, stejně tak pomeleme upečené maso s cibulí.

6. Předem uvařené kroupy obarvíme krví, přidáme pomleté maso a dochutíme.

7. Přidáme vývar tak, aby vznikla středně řídká polévka.

8. Povaříme 10 minut a dochutíme.

autor: Zuzana Plíšková