Pralinky s calvadosem
Máte rádi pálenku? A co ji takhle místo v tekutém vyzkoušet v tuhém a ještě lahodnějším skupenství? K tvoření budeme tentokrát potřebovat calvados, tedy jablečnou pálenku.
Budete potřebovat:
- 30 ml smetany ke šlehání
- 30 g másla
- 30 ml calvadosu
- sušená jablka
- skořice
- 200 g mléčné čokolády
- 25 g hořké čokolády
- hoblinky bílé čokolády na ozdobu
Postup:
- Smetanu s máslem dáme do vodní lázně a rozpustíme.
- Přidáme nalámanou mléčnou a hořkou čokoládu a mícháme, dokud nevznikne hladká směs.
- Na závěr vmícháme skořici a calvados.
- Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- Ze ztuhlé směsi poté tvarujeme pralinky, které obalujeme v hoblinkách z bílé čokolády.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka