Požár haly v pražských Modřanech omezil dopravu. Lidé z okolí by podle hasičů neměli větrat

12. duben 2021 09:08

V pražské Modřanské ulici hoří hala, chemici hasičů doporučili obyvatelům Braníka, Kamýku a Modřan nevětrat. Požár zastavil automobilovou i tramvajovou dopravu. Vyplývá to z vyjádření pražských hasičů na twitteru a webu pražského dopravního podniku. Pražská zdravotnická záchranná služba uvedla, že zatím nemusela nikoho ošetřit.

Hoří zděný objekt, z ohně stoupal hustý černý kouř, vyplývá z fotografií a videí zveřejněných hasiči. "Požár se postupně daří dostat pod kontrolu," uvedli hasiči po 07:30. "V hale hoří uskladněné zboží nejrůznějšího charakteru včetně oblečení a nábytku," dodal mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 

Na místě zasahuje asi 70 profesionálních a dobrovolných hasičů. "Na místě máme i chemiky, vydali doporučení pro obyvatele Braníka, Kamýka a Modřan, aby nevětrali. Měříme koncentrace škodlivin v ovzduší," napsali hasiči.

Záchranáři k požáru preventivně vyslali také speciální vůz Atego. "Prozatím nemáme informace o zraněných a vyčkáváme," uvedla záchranná služba na twitteru.

Hasiči uvedli, že zásah blokuje dopravu a spolupracují s policií. Zhruba od 05:50 je v Modřanské ulici zastaven provoz tramvajových linek 2, 3, 17, 21, uvedl dopravní podnik na webu. Tramvaje ve směru z centra končí v zastávce Dvorce, v úseku Levského - Dvorce jezdí náhradní autobusová doprava.

Požár ovlivňuje také provoz autobusových linek 106, 121 a 190. Pro cestující z Modřan dopravní podnik doporučil kvůli zahlcení ulic v okolí Braníka využít spíše autobusy ke stanici metra Kačerov nebo příměstské vlaky S8 a S88.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio