Posílení spojení mezi Kroměříží a Hulínem, wifi a klimatizace ve vlacích do Luhačovic. Novinky Českých drah

Nový jízdní řád Českých drah (ČD), který začne platit 9. prosince, počítá s rozšířením pátečního spojení mezi Kroměříží a Hulínem.

Posilový vlak bude z Kroměříže odjíždět ve 13:55, příjezd do Hulína má ve 14:03. Spoj pojede vždy poslední školní den před víkendem mimo vánoční a letní prázdniny, z Hulína bude dále pokračovat do Valašského Meziříčí a Rožnova pod Radhoštěm. Na ostatních tratích ve Zlínském kraji nedochází k podstatnějším změnám, sdělila dnes ČTK mluvčí ČD Vanda Rajnochová.

Stejně jako dosud bude i po zavedení nového jízdního řádu cestujícím ve Zlínském kraji k dispozici šest moderních motorových vozů RegioShark, a to na spojích z Rožnova pod Radhoštěm přes Valašské Meziříčí do Kojetína, z Kroměříže přes Hulín, Otrokovice a Zlín do Vizovic a z Vizovic přes Uherské Hradiště do Bojkovic.

Do Luhačovic budou jezdit z Prahy České dráhy. Daly lepší nabídku než Regiojet

Osobní vlak, České dráhy.

Vlaky na dvou linkách mezi Prahou, Zlínským krajem a Žilinou budou od prosince 2019 dalších devět let provozovat České dráhy.

"Tyto jednotky jsou nasazené na 17 procentech vlakových spojů ve Zlínském kraji. Na vybraných tratích jezdí motorové jednotky Regionova. Ve Zlínském kraji jsou na 70 procentech všech regionálních spojů nasazena nová či modernizovaná vozidla," uvedla mluvčí v tiskové zprávě.

Regionální vlaky ČD ujedou ve Zlínském kraji po dobu platnosti nového jízdního řádu více než 3,6 milionu kilometrů. Dopravce vypraví v kraji v pracovní dny v průměru 488 regionálních spojů a o víkendech 387 spojů. Nový jízdní řád bude platit do 14. prosince 2019.

V dálkové dopravě zasahující i do Zlínského kraje rozšíří ČD v novém roce počet spojů, ve kterých budou garantovat připojení k internetu přes Wi-Fi. Tyto vlaky budou mít službu uvedenou přímo v jízdním řádu. Týká se to například linky R 18 Praha - Olomouc - Luhačovice / Zlín / Veselí nad Moravou.

Na lince R18 Praha - Luhačovice / Veselí nad Moravou zároveň ČD nabídnou vyšší komfort při cestování. Do souprav rychlíků zařadí komfortnější klimatizované vozy.

autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související