Pondělní Noční linka: Pochoutkový rok

3. únor 2020

Jak jste na tom s vařením a pečením? Odvážili byste se přihlásit do čtvrtého ročníku soutěže Českého rozhlasu Pochoutkový rok? Schováváte si doma recept po mamince či babičce? Co je tím vaším rodinným stříbrem? Těším se na vaše recepty už dnes v noci.

V roce 2020 budou kraje České republiky slavit 20. narozeniny. Pokud najdete ve svých domácích kuchařkách tradiční rodinný recept, který bude navíc krajovou specialitou (valašská kyselice, chodské koláče, krkonošské kyselo atp.), určitě se přihlaste do dalšího ročníku Pochoutkového roku. Ty nejzajímavější recepty, které vybere porota složená ze šéfkuchařů Pavla Pospíšila a Jaroslava Sapíka a herečky a vášnivé kuchařky Nadi Konvalinkové, vám představí Patrik Rozehnal každou neděli (10:04 - 11:00, resp. 21:04 - 22:00) v pořadu Pochoutkový rok a také je najdete na našem webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.