Pondělní Noční linka: Jak se bavili mladí lidé před lety?

26. červenec 2021

Jaká bývala nejoblíbenější zábava mladých lidí před třiceti, čtyřiceti, či padesáti lety? Na jakém druhu zábavy jste vyrůstali vy? Jak se dříve mladí seznamovali?

Dnešní doba přeje a nahrává velkým a hromadným akcím, na kterých často bývají tisíce lidí na jednom místě. Pokud nás tedy nebrzdí koronavirus. Ale jistě mnozí pamatujete, že tomu tak nebývalo vždy. Jak se bavili mladí lidé před lety? Když jste byli mladí, chodili jste na zábavy, na disco, nebo to byly populární čaje o páté? Chodívali jste tančit? Jak jste navazovali nová přátelství? Při jaké příležitosti jste poslouchali hudbu se svými vrstevníky? Zkrátka - jaký druh zábavy jste preferovali, když jste byli mladí?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.