Pomazánka z červené řepy

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
2-3 červené řepy
1,5 lžíce strouhaného křenu
20 dkg čerstvého sýra, žervé
trochu citrónové šťávy
sůl, pepř

Postup:
1. Řepu uvaříme doměkka (30 až 45 minut), nejlépe ve slupce, aby neztratila chuť a barvu.

2. Pak oloupeme a nastrouháme, nebo rozmixujeme v robotu.

3. Přidáme smetanový sýr, křen a podle chuti citrónovou šťávu. Osolíme a opepříme.

4. Před podáváním řádně vychladíme.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.