Pomalejší start nevadil. Hráčky USK nastartovaly a získaly první výhru

22. říjen 2015

Basketbalitsky ZVVZ USK Praha dokázaly odčinit úvodní euroligovou prohru a ve 2. kole se dočkaly na domácí palubovce premiérového vítězství v letošní základní skupině. Pomalejší rozjezd do zápasu nevadil, po proslovu trenérky Hejkové už obhájkyně titulu utkání vládly.

„První čtvrtina může ledacos napovědět, ale zápas se rozhoduje až v koncové části,“ ví Kateřina Elhotová. V prvních minutách nefungovala pražskému týmu obrana, v útoku kupil chyby a chvíli prohrával až o 10 bodů.

V pauze před druhou čtvrtinou ale evidentně zabrala slova zkušené slovenské koučky na lavičce USK Natálie Hejkové, protože druhou desetiminutovku její svěřenkyně jasně ovládly 23:5.

„Chtěla po nás, abychom zlepšily obranu, protože Celine Dumercová to umí skvěle rozťukat. Měly tam některé otevřené střely a rychlé protiútoky. Tomu jsme chtěly zamezit,“ těší autorku 11 bodů Kateřinu Elhotovou, že zastavily nejen největší hvězdu soupeře.

„Nutila jsem je změnit energii, musely jsme se víc pohybovat. Důležité bylo, že jsme ubránily jejich klíčové střelkyně a končilo to tak, že občas netrefily ani síťku,“ potěšilo Natálii Hejkovou.

Ve zbytku zápasu už si USK náskok zkušeně hlídal a dokráčel pro premiérové vítězství v této euroligové sezoně, které by mohlo týmu, jenž se teprve sehrává, výrazně pomoci. Po úvodní porážce s Kaiserysporem si totiž pražský tým zkomplikoval cestu do vyřazovací části.

„Na cestě se může stát nějaká nehoda, ale nepřestaneme používat auto,“ použila trenérka trefné přirovnání. „Nám se nehoda stala v prvním kole. Je třeba znovu nastartovat a jet. První kilometry nebyly nic moc, ale pak se to rozběhlo.“

Právě tato domácí výhra nad trojnásobným euroligovým šampionem z Bourges byla pro její tým velmi důležitá. Příští týden míří české hráčky do Ruska.

 

Vítězíme nad Bourges Basket Officiel 63:49.

Posted by ZVVZ USK Praha on 21. říjen 2015
autoři: jbk , vman
Spustit audio