Pomalé hovězí kostky

V dnešním Apetýtu vás zveme k pomalému a bezpracnému vaření. Recept na šťavnaté pomalé hovězí kostky ve slow cookeru má gastronaut Pavel Maurer.

Budete potřebovat:

  • 1/2 kila předního libového hovězího masa
  • 3 střední mrkve
  • 2 menší nebo 1 větší červená řepa
  • 2 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje nebo másla
  • 1 deci suchého červeného vína ( podle chuti)
  • čerstvé bylinky (petržel, tymián nebo oregano)
  • 1 čerstvá chilli paprička

Postup:

  1. Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky o hraně asi 2-3 centimetry kvůli rovnoměrnému vaření.
  2. Mrkev, řepu, cibuli, chilli papričku také nakrájíme na větší kousky a narychlo osmahneme na olivovém oleji nebo na másle.
  3. Pak přidáme čerstvé bylinky podle toho, co je zrovna k mání - petržel, tymián oregano, podle chuti.
  4. Podlijeme troškou vody, případně kapkou vína.
  5. Necháme asi 8 hodin, nejlépe celou noc pomalu vařit v keramickém hrnci.