Policisté stále neuzavřeli vyšetřování útoku na poslance Dominika Feriho z TOP09 v Boršicích na Uherskohradišťsku

6. květen 2019 11:41

Kriminalisté nyní zjišťují zejména okolnosti případu a informace, které souvisejí s možným motivem útoku z druhé poloviny dubna. Právní kvalifikace nebyla dosud stanovena.

Z útoku na poslance Dominika Feriho z TOP 09 stále nebyl nikdo obviněn. Incident se stal 21. dubna na Velikonoční výstavě vína v Boršicích na Uherskohradišťsku. Podezřelí jsou dva muži ve věku 25 a 48 let. Policisté okolnosti napadení nadále šetří, řekla Českému rozhlasu policejní mluvčí Milena Šabatová.

Kriminalisté zkoumají zejména motiv útoku a zjišťují, jaké okolnosti incidentu předcházely.
Milena Šabatová, mluvčí uherskohradišťské policie

„Kriminalisté zjišťují veškeré informace, které souvisejí se samotným incidentem. Zkoumají zejména motiv útoku a zjišťují, jaké okolnosti incidentu předcházely. Navíc k tomu provádí další úkony podle pokynů státního zástupce,“ uvedla Šabatová. Konečná právní kvalifikace podle ní dosud nebyla stanovena.

Dominik Feri byl po útoku převezen do uherskohradišťské nemocnice. „Zašili mi ránu, udělali rentgen a vyšetření a propustili,“ napsal tehdy v SMS zprávě. Incident se podle policie odehrál v neděli 21. dubna kolem 17.00 na koštu vína v Boršicích na Uherskohradišťsku. Poslanec byl napaden na veřejném prostranství dvěma muži. Při incidentu údajně padly rasistické nadávky, Feri má z otcovy strany předky v Etiopii.

autor: Michal Sladký
Spustit audio

Související