Policie zadržela muže ze Zlína, který hrozil útokem na nemocnici v Uherském Hradišti

13. prosinec 2019 11:45

Osmapadesátiletý muž ze Zlína ve čtvrtek telefonicky vyhrožoval, že by se v nemocnici v Uherském Hradišti mohlo stát to, co ve FN Ostrava. Policie ho zadržela, hrozí mu 5 let.

Policie muže, který nemocnici telefonicky ve čtvrtek vyhrožoval, zadržela. „Dnes ho obviní z šíření poplašné zprávy, navrhne také jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení hrozí muži jeden rok až pět let vězení,“ řekl náměstek ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Bohdan Varyš.

Muž, který ve čtvrtek telefonicky vyhrožoval uherskohradišťské nemocnici, má podle policie devět záznamů v rejstříku trestů, jde o záznamy násilného i majetkového charakteru. Na lince 158 krátce po 15:00 anonymně uvedl, že má zdravotní potíže a nikdo ho nechce vyslyšet.

Do nemocnice vzápětí po telefonátu vyjelo několik policejních hlídek, některé vstupy do areálu byly uzamčeny. Policie muže z Uherskohradišťska dopadla zhruba dvě hodiny po telefonátu v bytě ve Zlíně, v dechu měl 1,96 promile alkoholu. Policisté zjistili, že muž nevlastní žádnou legálně žádnou zbraň.

Velitel zásahu, který akci včera řídil, velmi oceňuje spolupráci a přístup jak vedení uherskohradišťské nemocnice, tak nemocničního personálu.
Lenka Javorková, krajská policejní mluvčí

„Uherskohradišťští kriminalisté na případu pracují, dnes jsou v plánu mimo jiné i domovní prohlídky. Po zahájení trestního stíhání pro trestný čin šíření poplašné zprávy podá vyšetřovatel podnět na návrh na vzetí do vazby,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Osmapadesátiletý muž má devět záznamů v rejstříku trestů násilného i majetkového charakteru. „Velitel zásahu, který akci včera řídil, velmi oceňuje spolupráci a přístup jak vedení uherskohradišťské nemocnice, tak nemocničního personálu,“ dodala Javorková.

V nemocnici v Ostravě v úterý dvaačtyřicetiletý muž zastřelil šest lidí, další člověk podlehl zranění později. Vrah asi tři hodiny po útoku v Děhylově na Opavsku spáchal sebevraždu.

autoři: Český rozhlas Zlín , Tomáš Patrick Hyánek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související