Policie už kvůli nebezpečným drogám na Ostravsku stíhá 10 mužů

20. září 2018 16:07

K první otravě syntetickým konopím došlo v Ostravě dříve. Oznámila to krajská policejní mluvčí Gabriela Pokorná. Kriminalisté zjistili, že první případ se už stal 9. září.

V kauze syntetických drog policie obvinila devátého člověka

Trawa modelarska Sunset. Další z nebezpečných syntetických drog, které se objevily v Moravskoslezském kraji

Policie obvinila dalšího člověka v souvislosti s případem syntetických drog, které se šíří Moravskoslezským krajem. Celkem už stíhá devět lidí. Látkou se přiotrávilo 23 lidí, dva zemřeli.

Vyšetřovatelé dosud pracovali s o den pozdějším datem. Kriminalisté stále odhalují nové oběti a přibývá obviněných. Aktuálně už stíhají 10 mužů. Počet lidí, kteří se přiotrávili nebezpečnou drogou, stoupl na 24. Dvě osoby smrtící droga připravila o život.

Posledním stíhaným je 47letý podezřelý. Podle krajské policejní mluvčí Gabriely Pokorné drogu s dalším mužem vyměnil za jinou věc. Po užití syntetického konopí se poškozenému udělalo tak špatně, že ho musel ošetřit lékař.

Syntetické kanabinoidy jsou látky, které v mozku působí na stejné receptory jako THC, jedna z hlavních aktivních složek konopí. Jsou často prodávány jako legální alternativy zakázaných látek. Syntetický kanabinoid lze popsat jako sušenou rostlinnou hmotu podobající se nadrcenému konopí nebo rostlinnému koření. Uživatelé zpravidla tyto látky kouří. Substance se však mohou vyskytovat i v krystalické podobě.

autor: ada
Spustit audio

Související