Polentové placky s červenou řepou

Tento týden je v Apetýtu ve znamení odlehčených receptů, které se vyhýbají některému z častých alergenů. Dnešní recept je vhodný pro všechny s bezlepkovou dietou, ty, kdo se vyhýbají mléčným výrobkům a také pro vegetariány i vegany. A pokud patříte k zastáncům tradiční kuchyně, rozhodně se neděste. Na těchto plackách si pochutnáte i tak. Recept je od Lenky Kučerové, která odlehčenou kuchařku připravila pro svou babičku.

Budete potřebovat:

polenta
olivy
sušená rajčata
provensálské koření
červená řepa
sůl, pepř

Postup:

1. Polentu uvaříme dle návodu na obalu.

2. Poté přidáme nakrájené olivy, sušená rajčata, pepř a sůl a rozprostřeme do pekáče ve výšce zhruba 2-2,5 cm. Necháme ztuhnout.

3. Pak nakrájíme na trojúhelníky a opečeme na grilu, nebo pánvi.

4. Červenou řepu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a pečeme doměkka na 185°C.

autor: Zuzana Plíšková