Pojďte s námi na čtyři piva, zve seriál ranního vysílání

V hlavní roli miniseriálu je pan lahodný, který už léta neztrácí charisma a dokáže lehce poplést hlavy.

O pivu si od pondělí do čtvrtka povídali váš ranní průvodce Pavel Kašpar s Lukášem Provazníkem, spolumajitelem Ochutnávkové pivnice.

Dokázali byste odpovědět na zdánlivě jednoduchou otázku, z jakých surovin se pivo vaří? Tušíte, jak moc je pivo kalorické nebo jestli je pro člověka zdravé?

V našem miniseriálu vás vezmeme na výlet do historie, prozradíme, jaké druhy piv můžete dnes běžně v hospodách najít, a vyvrátíme některé pivní mýty.

Víte, odkud pochází zelené pivo a co jsou to pivní limonády? Dali jste si někdy šnyt? Přidáme i několik praktických rad, třeba, jak vypadá dobře natočené pivo a jakou by mělo mít teplotu.

Pavel Kašpar a jeho průvodce pivním světem Lukáš Provazník.

Pivní miniseriál uslyšíte v premiéře na vlnách ČRo Brno od pondělí 16. dubna do čtvrtku 19. dubna, ráno deset minut před devátou. Reprízu vám pak nabídneme ve stejné dny ve tři hodiny odpoledne. Těšte se! A komu pivo v rádiu uteče, můžete zabořit nos i uši do pěny právě v tomto článku.

autor: Pavel Kašpar
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.