Pohřešovaného tříletého chlapce potápěči našli mrtvého v řece Olšavě

1. květen 2019 08:28

Tříletý chlapec, který byl od úterního večera nezvěstný, byl dnes odpoledne potápěči nalezen mrtvý v toku řeky Olšavy.

Pátrání po tříletém chlapci z Podolí na Uherskohradišťsku skončilo. "Bohužel musíme potvrdit, že policejní potápěči nalezli v těžce přístupném terénu řeky Olšavy, asi 650 metrů po proudu, okolo půl třetí mrtvé tělo pohřešovaného chlapce. Okolnostmi se budeme nadále zabývat, avšak vzhledem k věku oběti nebudeme poskytovat žádné bližší informace. Nicméně nic nenasvědčuje tomu, že by byl spáchán nějaký násilný trestný čin," uvedl mluvčí krajských policistů Petr Jaroš.

"Moc děkujeme všem dobrovolníkům, hasičům, policii za pomoc při hledání malého Ivánka, za Vaši solidaritu. Velký dík," uvedli představitelé obce Podolí na Uherskohradišťsku v reakci na smutnou zprávu na svém facebookovém profilu.

Hoch se ztratil v úterý kolem 18:00. Už v úterý večer a v noci na dnešek po něm pátrali policisté, hasiči a stovky dobrovolníků. Policie využila i vrtulník s termovizí, mobilní termovizi, psovody a další složky. Od dnešního rána prohledávali policejní potápěči a hasiči s člunem koryto a břehy řeky Olšavy. Další desítky policistů, hasičů a dobrovolníků hocha hledaly v zahradách, lesích, na polích nebo podél železniční tratě. Dopoledne znovu vzlétl i vrtulník.

Od dnešního rána prohledávali policejní potápěči a hasiči s člunem koryto a břehy řeky Olšavy. Další desítky policistů, hasičů a dobrovolníků hocha hledaly v zahradách, lesích, na polích nebo podél železniční tratě. Dopoledne znovu vzlétl i vrtulník.

Do pátrání se dnes zapojili také policisté z Jihomoravského kraje. Policisté ze Zlínského kraje je žádali, aby zkontrolovali tok řeky Moravy od slovenských hranic až po Zlínský kraj. Řeka Olšava se do Moravy vlévá u Kostelan nad Moravou, které jsou od Podolí vzdáleny vzdušnou čarou zhruba devět kilometrů.

autor: rv
Spustit audio