Podzimní hrušková bábovka

Na první kousky cukroví máme ještě čas, ale i tak můžeme troubě dopřát alespoň lehký trénink a sobě a příbuzným něco dobrého na zub.

Budete potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g mléčné čokolády
  • cca 200 g hrušek
  • 100 g máslových sušenek
  • 250 g změklého másla
  • 200 g cukru
  • 1 vanikový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce kakaa
  • skořice

 Postup:

  1. Sušenky dáme do sáčku a pomocí válečku podrtíme na menší kousky.
  2. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kousky.
  3. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  4. Poté zašleháme vejce (jedno po druhém) a mléko.
  5. Následně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  6. Podrcené sušenky promícháme se skořicí a kakaem a přimícháme do těsta.
  7. Poté přidáme rozpuštěnou čokoládu a nakonec kousky hrušek zlehka obalené v mouce.
  8. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
  9. Pečeme asi 50 minut při 165 stupních (propečenost vyzkoušíme špejlí).
  10. Necháme lehce vychladnout a vyklopíme z formy.
autor: Zuzana Plíšková