Podzimní dovolená je výhodnější

9. srpen 2017

Vyrazit na dovolenou do teplých krajin je na podzim výhodnější. Jednak je v nabídce cestovních kanceláří široká paleta nabídek zájezdů do oblastí, kde i v říjnu panují příjemné teploty a pak je už větší klid. Navíc taková dovolená mimo hlavní turistickou sezónu potěší nejen vaši peněženku, ale více si odpočinete.

„Dovolená po sezóně je velmi oblíbená. Lépe seženete ubytování. Odpočinete si třeba v lázních na Slovensku, v Maďarsku,“ říká majitel cestovní kanceláře VOMA Zdeněk Vondráček.

Oblasti, které jsou lidmi nejvíce navštěvované a do kterých se dostanete v relativně krátkém čase vlastním vozem, je Itálie – Benátky, nebo stále hodně navštěvované Chorvatsko.

Autobusem je to pohodlnější. Lidé jsou více odpočatí. Protože se o ně stará personál cestovní kanceláře. Hodně se jezdí do Španělska, Katalánska. I na podzim je tam krásně. „Ceny v restauracích a ochodech jsou zajímavější než v létě,“ doplňuje Vondráček.

Když se však rozhodnete pro leteckou dopravu, máte na výběr z veliké škály oblastí, kam můžete za klidem odcestovat a užít si teplé počasí. Nejčastěji se létá na Kanárské ostrovy, do Egypta, Řecka či na Kypr. Jsou to nejfrekventovanější oblasti, Čechy stále hodně navštěvované.

Poznávací zájezdy

To je fenomén celé České Republiky. Přitažlivé je velmi Švýcarsko a také historické památky v Itálii. Kdo nenavštívil Řím, Vatikán, jako by nebyl. Obdivuhodné jsou krásy a historie Francie. Navštěvuje se město lásky – Paříž a v neposlední řadě v poznávacích zájezdech nechybí ani Portugalsko. „To je také obrovský zážitek,“ dodává.

Chcete na pláž s bílými písky? Vyrazte do Sardinie, na Francouzský ostrov Korsika, kde jsou vskutku krásné pláže.

Spustit audio