Pochoutkový salát

Pochoutkový salát

Stýskání po chuti vlašského salátu nebo buchtiček se šodó slýcháme celkem pravidelně. Zuzana Plíšková proto zalovila v recepturách, které pro nejrůznější jídelny a další provozovny platily. Jako první si vybrala pochoutkový salát. Štíhlou linii si od něj neslibujte. Nechybí v něm šunkový salát, majonéza a sterilovaný hrášek.

Budete potřebovat:

400 g dobrého šunkového salámu
180 g sladkokyselých okurek
55 g sterilizovaného hrášku
25,5 g cibule
300 g domácí majonézy
10 g cukru
8 g worcesterské omáčky
20 g plnotučné hořčice
5 g soli
6 g octu
0,5 g pepře

Postup:

1. Salám a okurky nakrájíme na stejnoměrné nudličky, přidáme hrášek, najemno nakrájenou cibuli, majonézu, ostatní přísady a vše zlehka promícháme.

2. Pro zjemnění chuti můžeme použít cibuli spařenou a vychladlou.

3. Podáváme s pečivem, případně jako ozdobu na chlebíčky a obložené mísy.