Pochoutkový rok 2021 odstartoval naplno

První květnový víkend se letos poprvé sešla porota Pochoutkového roku ve složení Naďa Konvalinková a dva šéfkuchaři Pavel Pospíšil a Jaroslav Sapík, aby zvolili první soutěžní recept Pochoutkového roku 2021.

Vybírali z velkého balíku receptů, které posílají posluchači regionálních stanic Českého rozhlasu prostřednictvím formuláře na internetové stránce www.pochoutkovyrok.cz nebo dopisem na adresu Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2 s heslem „Pochoutkový rok“ na obálce.

Přihlašovací formulář najdete zde

Recepty do Pochoutkového roku můžou posluchači posílat průběžně a zahrát si tak o kuchyňské spotřebiče v celkové hodnotě 100 000 korun od partnera soutěže společnosti MORA. Stačí zaslat přes uvedené kontakty svůj oblíbený rodinný recept, který dělávaly vaše maminky, babičky, tetičky nebo kdokoliv jiný z vašich blízkých. Každou neděli ve vysílání Pochoutkového roku po 10. hodině v premiéře a po 21. hodině v repríze vybere porota soutěže jeden recept a posluchači uslyší jeho přípravu následující víkend.

Příští týden se posluchači dozví, jak se dělají ´sváteční jiné řízky´ podle Kateřiny Novotné z Dolska u Nového Města nad Metují.

Naďa Konvalinková s úsměvem na líci prozradila: „Jsem moc vděčná za to, že posluchači posílají své recepty, že nezanevřeli na soutěž ani v této nelehké době.“ Michelinský šéfkuchař Pavel Pospíšil zase popřál všem posluchačům: „Zůstaňte zdraví a bez korony.“ Zároveň také dodal, že už se moc těší, až se budeme moci všichni bez problémů sejít s přáteli u dobrého jídla a pití. Známý šéfkuchař Jaroslav Sapík pak vše uzavřel optimistickými slovy: „Dobrá nálada a dobré jídlo a pití nám zachrání život.“ Tak mu nezbývá než věřit.