Po hádce s trenérem série 11 výher. Volejbalisté Kladna vládnou extralize

20. prosinec 2016

Zápas mezi největším překvapeními aktuální a minulé sezony zakončil kalendářní rok volejbalové extraligy. Úřadující vicemistr z Brna hostil Kladno, které překvapivě vede tabulku. Po úvodní prohře Středočechů totiž následuje stále pokračující série výher, naposledy vyhráli v Brně 3:0.

„Přál bych vám vidět nějaký náš trénink nebo poradu. Hráčům jsem říkal, že spolu nemusí kamarádit, nemusí spolu chodit za pivo nebo za holkama. Ale v okamžiku, kdy rozhodčí odpíská první míč, musí hrát spolu,“ vysvětluje kladenský trenér Milan Fortuník po výhře 3:0 v Brně.

Sám kouč přiznává, že po úvodní říjnové porážce se Zlínem se s hráči pohádal, pak ale začala jedenáctizápasová série výher.

Nejlepším hráčem při té poslední v Brně byl vyhlášen Adam Zajíček, který v Brně volejbalově vyrůstal. Teď svůj bývalý klub zdeptal šesti úspěšnými bloky, přidal i dvě esa.

„Brno nehrálo špatně, o to víc jsme rádi, že jsme vyhráli ve třech setech a za tři body. Dali jsme si hezký vánoční dárek,“ řekl 23letý blokař.

Před rokem podobně narušovalo dominanci obvyklých extraligových lídrů z Liberce a Českých Budějovic právě Brno, které nakonec získalo stříbro. Trenér Jihomoravanů Ondřej Marek si myslí, že až k titulu se nepodaří dojít ani současnému lídrovi.

„Mají úzký kádr, to se jim nemusí vyplatit tak, jako vloni Budějovicím. Na druhou stranu jsou dlouho spolu. Ale pořád si myslím, že favorité jsou Budějovice a Liberec,“ přemýšlí poražený trenér.

V Brně pomohlo lídrům tabulky i několik sporných výroků rozhodčích především v neprospěch Brňanů. „Je mi to líto. Rozhodčí se do toho zbytečně míchal a zbytečně z toho udělal nehezký zápas. Ale to se stává. Myslel si, že ví, jak to je, tak to tak řídil,“ řekl Adam Zajíček, člen vítězného týmu.

Soubojem prvního s šestým týmem tabulky pro letošek volejbalová extraliga skončila. Kladenští volejbalisté mají ještě povinnosti se sponzory, ale pak se mohou těšit na volno. Dalším zápasem budou pokračovat o prvním lednovém víkendu.

autoři: vman , dan
Spustit audio